Koka koolitus
Lähimad kuupäevad:
14.01.2019–17.05.2019
Koolituse maht:
1183 akademilist tundi (45,5 EKAP):
- 481 tundi (18,5 EKAP) auditoorne töö
- 182 tundi (7 EKAP) praktika koolikeskkonnas
- 468 (18 EKAP) ettevõttepraktika
- 52 tundi (2 EKAP) iseseisev töö
Õppekava moodulid:
1) Sissejuhatus
2) Toiduhügieen ja ohutus
3) Töö planeerimine ja korraldus
4) Puhastus- ja koristustööd
5) Menüü koostamine
6) Kaupade käitlemine
7) Toitude valmistamine
8) Teenindamine
9) Erialane eesti/inglise keel (õppija valikul)
10) Praktika ettevõttes
11) Iseseisev töö
Koolituse eesmärk:
Tallinna Erateeninduskooli koka koolituste eesmärgiks on valmistada õppija ette kutseeksamiks, võimaldada õppijal omandada pädevused tööks kokana majutuse-, toitlustamisettevõtetes nii Eestis, kui ka välismaal; luua eeldused õpingute jätkamiseks ja elukestvaks õppeks ning kujundada õppijates valmidus iseseisvaks tööks ja pidevaks erialaseks enesetäiendamiseks.
Õpiväljundid:
Õppija
1) valmistab ette oma töökoha, lähtudes tööülesannetest; hoiab oma töökoha korras, lähtudes hügieeninõuetest;
2) korraldab enda tööd ratsionaalselt, analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonnatööd;
3) koostab ja kohandab erinevat tüüpi menüüd, lähtudes ettevõtte eripärast ja sihtrühmast ning arvestades õigusaktide nõudeid ja riiklikult heakskiidetud toitumise ja toidusoovitusi;
4) võtab vastu ja ladustab kauba vastavalt toiduhügieeni nõuetele;
5) valmistab ja serveerib toitu vastavalt tehnoloogilisele kaardile ning kasutades sobivaid töövahendeid ja seadmeid;
6) teenindab toitlustusettevõttes, lähtudes menüüst, sihtrühma vajadustest ja ettevõtte teeninduse korraldusest ja kasutades asjakohaseid teenindusviise ja –tehnikaid;
7) lähtub oma töös eetilistest tõekspidamistest, järgides koka kutseala head tava;
8) valdab eesti keelt tasemel B1 ja inglise keelt tasemel A2.
Õppejõud

Anneli Kubbi
pagar-kondiitri eriala õpetaja

Irina Soldatova
esmaabi ja toiduhügieeni õpetaja

Natalja Iltšuk
kokaeriala õpetaja
